Chauffeur Goederenvervoer

Waar werk je?

Als chauffeur goederenvervoer vwerk je bij vervoersbedrijven binnen Nederland en/of Europa. Je kunt werk vinden bij een transportbedrijf of een ander bedrijf zoals een verhuisbedrijf.

Wat doe je?

Je kan rijden in een vrachtauto, oplegger met container, een tankauto, een gesloten of een open wagen. In veel gevallen laad en los je zelf of je helpt hierbij. De lading moet compleet en onbeschadigd aankomen op de plaats van bestemming, waarbij je ook nog eens rekening moet houden met de veiligheid van jou en die van je medeweggebruikers. Deze verantwoordelijkheden moet je wel kunnen dragen.

Jouw (reis)papieren moeten in orde zijn, je moet onderweg zaken registreren, waarbij je steeds vaker door middel van een boardcomputer in contact staat met het kantoor, de planner en de klant. Een beetje kennis van autotechniek en technische installaties van je wagen moet je wel hebben voor als je problemen onderweg krijgt.

Wat moet je kunnen?

In dit beroep zit je voor een langere tijd achter het stuur. Je moet je dus goed kunnen concentreren op de weg. Ook ben je soms een lange tijd van huis of je werkt op onregelmatige tijden. Daarnaast ben jij als chauffeur het visitekaartje van het bedrijf. Dus je moet je netjes en representatief gedragen.

Spreken de werkzaamheden van Chauffeur Goederenvervoer je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!