Luchtvaartdienstverlener

Waar werk je?

Als luchtvaartdienstverlener werk je bij luchtvaartmaatschappijen als steward of stewardes in vliegtuigen en op luchthavens. Daarnaast kun je ook bij bedrijven binnen de toeristische sector aan de slag die op luchthavens werkzaam zijn.

Wat doe je?

Of je nou graag met beide benen op de grond wilt blijven staan of juist de lucht in wilt.. Alles kan! Je werkt als luchtvaartdienstverlener óf in het vliegtuig (cabinepersoneel), of in en rondom een luchthaven (passagepersoneel). Bij alles wat je doet staat de passagier centraal. In de cabine geef je instructies, verzorg je je passagiers en stel je mensen gerust. Als je aan de balie werkt neem je bijvoorbeeld tickets in ontvangst, geef je de reizigers een plaats, label je de bagage, beantwoord je vragen over de vlucht en los je problemen op. Je bent dus zowel op de grond als in de lucht de gastvrouw of gastheer, maar ook het gezicht van de luchtvaartmaatschappij.

Wat moet je kunnen?

In dit beroep moet je beschikken over goede communicatieve vaardigheden, omdat je tijdens de vlucht zowel met passagiers als bemanningsleden correct moet communiceren. Het is ook vanzelfsprekend dat je soms lange tijd van huis weg bent. Je moet tolerant zijn. Dit betekent dat je altijd rustig en beleefd passagiers te woord staat en hen op allerlei mogelijke manieren helpt.

Spreken de werkzaamheden van Luchtvaartdienstverlener je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!