Luchtvaartlogisticus

Waar werk je?

Als luchtvaartlogisticus werk je bij een luchttransportbedrijf of een vliegtuigfabrikant. Ook kun je komen te werken bij een ander bedrijf binnen de sector transport of logistiek.

Wat doe je?

Je zorgt ervoor dat alle goederen en producten of grondstoffen op het juiste tijdstip op de juiste plaats zijn. Daarbij houd je rekening met minimale en maximale voorraden, kosten, vervoerstijden en noem maar op. Als luchtvaartlogisticus voer je verkoop- en onderhandelingsgesprekken en stel je offertes en contracten op. In de offertes en contracten vertaal je wensen, eisen en mogelijkheden van de klant. Je onderhoudt op een klantvriendelijke en servicegerichte manier contact met de opdrachtgevers. Je handelt vragen en eventuele klachten met klanten af.

Wat moet je kunnen?

Om dit beroep goed te kunnen uitoefenen moet je zowel Nederlands als Engels kunnen spreken en schrijven. Ook is het belangrijk om je te kunnen aanpassen aan andere culturen. Je werkt namelijk in een internationale branche. Het kan voor komen dat je buitelandse klanten spreekt. Het is daarom belangrijk om de juiste omgangsvormen te hanteren. Je moet dus een klantvirendelijke houding hebben.

Spreken de werkzaamheden van Luchtvaartlogisticus je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!