Manager Havenoperaties

Waar werk je?

Als manager havenoperaties werk je bij een bulk- , containeroverslag-, roro- of stukgoedbedrijf in de haven. Deze organisatie is 24 uur per dag bezig met het laden en lossen van zeeschepen, binnenvaartschepen, treinwagons en vrachtwagens.

Wat doe je?

Als manager havenoperaties laat je alle administratieve en ondersteunende werkzaamheden ten behoeve van de planning en de uitvoering van het operationele proces van het laden, lossen en verplaatsen van lading efficiŽnt verlopen. Daarnaast voer je werkzaamheden uit waarvoor standaardprocedures. Bij storingen toon jij eigen initiatief en zoek je naar oplossingen. Als manager havenoperaties heb je te maken met allerlei kritieke factoren die van invloed zijn op het operationele proces. Dit vraagt om een anticiperende en probleemoplossende houding van jou. Je stelt samen met het operationeel management nieuwe procedures op en draagt zorg voor de juiste implementatie daarvan. Als manager havenoperaties heb je specialistische kennis van en vaardigheden voor de uitoefening van je functie als manager. Daarnaast heb je theoretische kennis van het werkveld en specialistische kennis van en vaardigheden voor de bedrijfsvoering.

Wat moet je kunnen?

Als manager havenoperaties ben je ondernemend, accuraat, flexibel en oplossingsgericht. Je bent bij calamiteiten een initiatiefnemer en hebt continu aandacht voor de veiligheid van de medewerkers op de terminal. Als manager havenoperaties functioneer je in drukke tijden onder hoge werkdruk nauwkeurig en doeltreffend. Het werk in de haven is snel en dynamisch, geen dag is hetzelfde. Jij voert je werkzaamheden uit in opdracht van of in overleg met het management. Je stuurt medewerkers aan en bent verantwoordelijk voor het oplossen van storingen en voor een goede informatievoorziening aan de klant.

Spreken de werkzaamheden van Manager Havenoperaties je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!