Medewerker Havenoperaties

Waar werk je?

Als medewerker havenoperaties werk je bij een bulk- , containeroverslag-, roro- of stukgoedbedrijf in de haven. Werken in de haven betekent werken in een internationaal centrum van handel, overslag, industrie en distributie, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het werk in de haven is snel en dynamisch. Als Medewerker Havenoperaties ben je medeverantwoordelijk voor het veilige vervoer van lading tussen het schip en andere vervoersmodaliteiten, tussen het schip en de opslag, voor het zonder schade vervoeren van de lading en voor het op juiste wijze vastzetten en losmaken van de lading. Je neemt hiervoor de maatregelen die noodzakelijk zijn.

Wat doe je?

Als medewerker havenoperaties ben je medeverantwoordelijk voor het veilige vervoer van lading tussen het schip en andere vervoersmodaliteiten, tussen het schip en de opslag, voor het zonder schade vervoeren van de lading en voor het op juiste wijze vastzetten en losmaken van de lading. Je neemt hiervoor de maatregelen die noodzakelijk zijn. Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het laden en lossen van (zee)schepen en andere vervoersmodaliteiten en het vast en los maken van goederen. Je switcht tijdens jouw werk regelmatig tussen het uitvoeren van diverse werkzaamheden, waaronder het bedienen van diverse werktuigen. Daarnaast controleer je de verscheepte en te verschepen lading en werk je indien nodig het ladingdossier bij. Ook ben je als medewerker havenoperaties bezig met horizontaal transport van goederen in de haven. Een aantal machines bedien je in eerste instantie onder toezicht.

Wat moet je kunnen?

Je moet in deze functie een probleemoplossend vermogen hebben, met betrekking tot technische mankementen en onverwachte situaties. Je hebt continu aandacht voor eigen en andermans veiligheid en reageert adequaat in onverwachte situaties en bij calamiteiten. Factoren die de uitoefening van het werk bemoeilijken, zijn de onvoorspelbaarheid van het werk ten opzichte van de aankomst- en vertrektijden van schepen. Als medewerker havenoperaties werk je daardoor regelmatig onder spanning en onder moeilijke omstandigheden. Daarbij heb je een fysiek en vooral mentaal zwaar beroep waarbij je goed in teamverband kan werken en multifunctioneel inzetbaar bent.

Spreken de werkzaamheden van Medewerker Havenoperaties je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!