Planner Wegtransport

Waar werk je?

Als planner wegtransport werk je bij bedrijven die actief zijn in de transport- en logistieksector. Je werkt daar op de planningsafdeling of transportafdeling.

Wat doe je?

Je bent onderdeel van een team, maar werkt ook veel zelfstandig. Wel leg je bij al je werkzaamheden verantwoording af aan je leidinggevende. Op basis van transportopdrachten die binnenkomen, plan jij het wegtransport. Zo stel je bijvoorbeeld ritten en routes samen. Vervolgens maak je planningen. Daarbij houd je rekening met hoeveel ruimte er is per vrachtwagen, hoeveel lading erin past en de wensen van de baas en de tevredenheid van de chauffeurs. Bij het maken van die planningen word je bijgestaan door assistent-planners. Het kan voorkomen dat je een planning moet aanpassen als iets niet helemaal goed gaat.
Voordat ze vertrekken zorg je dat de chauffeurs de juiste papieren in hun bezit hebben, zodat op dat vlak niks mis kan gaan.
Zijn ze onderweg, dan begeleid je hen, in je rol als aanspreekpunt: het transport op afstand. In diezelfde rol krijg je te maken met de opdrachtgevers. Hebben de chauffeurs of opdrachtgevers ergens een vraag over, of is er een probleem? Dan ben jij degene die het aanhoort en afhandelt.
Is een transportopdracht vervuld, dan analyseer je hoe het is gegaan.

Wat moet je kunnen?

In dit beroep heb je ook een adviserende rol. Je voert overleg met de directie met betrekking tot klantencontact en lopende contract. Ook heb je administratieve taken, zoals het versturen van facturen en het up-to-date houden van de transportadministratie. Je moet ervan houden om zaken te organiseren en te plannen. Ook moet je goed tegen stress kunnen.

Spreken de werkzaamheden van Planner Wegtransport je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!