Stuurman-werktuigkundige kleine schepen: Video

Video: Maritiem Officier

De maritiem officier houdt zich bezig met allerhande technische taken op een schip. Je zou jezelf als... maritiem officier kunnen beschouwen als de rechterhand van de kapitein van het schip. Je taken zijn de besturing van het schip, het controleren van de gang van zaken in de machinekamer en het toezicht houden bij het laden en lossen.

Als je tijdens het varen op de brug staat, ben je verantwoordelijk voor het varen van de juiste koers. Je let goed op het andere scheepvaartverkeer en past de snelheid zonodig aan. In de besturingskamer van het schip kun je, via geavanceerde klokken en monitoren, nauwgezet de machinekamer in de gaten houden. Aan de wal bestaan je werkzaamheden voornamelijk uit het toezicht houden op het laden en lossen van de lading. Jij geeft als maritiem officier leiding aan de wal- en laadploeg. Je houdt goed in de gaten of de lading niet beschadigd is.

Je bent als maritiem officier overal op het schip te vinden. Op het schip is vaak sprake van een lawaaiige omgeving, vooral in de machinekamer. De schepen waar je als maritiem officier komt werken, reizen over de hele wereld. Hierdoor ben je vaak gedurende lange tijd op dezelfde collega’s aangewezen en ben je veel van huis.

Ben je geļnteresseerd in de scheepvaart, weet je van aanpakken en vind je het niet erg om vaak en meestal voor langere tijd van huis te zijn? Dan is een beroep als maritiem officier misschien wel iets voor jou.