Scheepswerktuigkundige Alle Schepen

Waar werk je?

Als scheepswerktuigkundige alle schepen werk je op allerlei zeeschepen. Dit doe je zowel nationaal en internationaal in bijvoorbeeld de tankvaart, containervaart, zeesleepvaart of droge bulkvaart.

Wat doe je?

Je werkt in een team met scheepsofficieren, waarbij je ook veel zelfstandig werkt. Jouw werkzaamheden hebben grotendeels te maken met het managen en uitvoeren van technische en onderhoudswerkzaamheden aan het schip. Dit om ervoor te zorgen dat het goederenvervoer soepel verloopt. Jij bent een ware specialist die ook nog eens leiding geeft aan andere officieren en bemanningsleden. Je neemt het voortouw in geval van calamiteiten en draagt zorg voor de zeewaardigheid van het schip.

Wat moet je kunnen?

Jouw kwaliteiten op het gebied van leidinggeven en samenwerken zijn uitstekend. Dat mag ook wel, aangezien je op een ´kleine´ ruimte samen werkt én woont. Daarbij draai je onregelmatige diensten en ben je lang van huis. Maar natuurlijk vind jij dat helemaal niet erg, want scheepvaart, techniek en alles wat daarbij komt kijken is je passie.

Je bent praktisch ingesteld, maar kunt ook je verantwoordelijkheid nemen –ook wanneer er iets misgaat. In die situaties moet je probleemoplossend te werk gaan en initiatief tonen. Als scheepswerktuigkundige sta je in contact met andere opvarenden en externe partijen. Je moet met deze mensen goed kunnen communiceren, waarbij Engels de voertaal is.

Tot slot moet je altijd oog hebben voor de veiligheid van jezelf, het schip en de andere bemanningsleden, waarbij je natuurlijk over echte zeebenen moet beschikken!

Spreken de werkzaamheden van Scheepswerktuigkundige Alle Schepen je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!

Verwante beroepen

  • Maritiem officier
  • Stuurman