Co÷rdinator Havenoperaties

Waar werk je?

Als co÷rdinator havenoperaties werk je bij een bulk- , containeroverslag-, roro- of stukgoedbedrijf in de haven. Deze organisaties zijn 24 uur per dag bezig met het laden en lossen van zeeschepen, binnenvaartschepen, treinwagons en vrachtwagens. Het werk in de haven is snel en dynamisch. Werken in de haven betekent werken in een internationaal centrum van handel, overslag, industrie en distributie.

Wat doe je?

Je werkt zelfstandig in de uitvoering van de operationele werkzaamheden en instrueert en stuurt de medewerkers aan als dat nodig is. Je stuurt de medewerkers zodanig aan dat de planning zo efficiŰnt mogelijk wordt uitgevoerd. Ook wordt er van je verwacht dat je begeleiding en instructies geeft aan de medewerkers met betrekking tot het bedienen van werktuigen.

Daarnaast voer je diverse operationele werkzaamheden uit zoals het op tijd en veilig laden en lossen van verscheepte en te verschepen goederen maar ook technische en operationele handelingen. Je zorgt voor een goede planning en doorstroom van goederen en je bent verantwoordelijk voor het gehele logistieke en administratieve proces. Om calamiteiten te voorkomen houd je alles continue in de gaten.

Wat moet je kunnen?

In dit beroep heb je een leidinggevende rol. Je moet ervoor zorgen dat je team de werkzaamheden op een goede manier uitvoert. Je moet op een juiste manier met hen communiceren. Zo kan er schade ontstaan aan de goederen tijdens laden en lossen. Je houdt dus aan de ene kant rekening met je eigen medewerkers en aan de andere kant houd je ook rekening met de wensen van de klant.

Spreken de werkzaamheden van Co÷rdinator Havenoperaties je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!