Medewerker Fotografie

Waar werk je?

Als medewerker fotografie werk je meestal in een fotostudio. In sommige gevallen is deze fotostudio gecombineerd met een fotografiewinkel.

Wat doe je?

Als medewerker fotografie ben je voornamelijk bezig met het ondersteunen van een fotograaf. Je werkt in opdracht van deze fotograaf (of soms fotografen) en volgt zijn adviezen op. Je maakt als medewerker fotografie zelf soms eenvoudige opnames, je bewerkt foto’s en stelt bijvoorbeeld de apparatuur in. Daarnaast kan het zijn dat jij in de winkel bijvoorbeeld klanten adviseert (over niet al te moeilijke dingen). Kortom; genoeg te doen voor jou!

Wat moet je kunnen?

Als medewerker fotografie moet je zorgvuldig kunnen werken en goed instructies op kunnen volgen. Aangezien je in contact komt met klanten moet je sociaal zijn, netjes blijven en anderen te woord kunnen staan. Het is dus erg belangrijk dat je klantgericht kunt werken – de klant is tenslotte koning. Ook zal je waarschijnlijk licht administratieve werkzaamheden die bij dit vak komen kijken moeten uitvoeren. Je moet wel iets weten óf willen weten van techniek en het materiaal waarmee een fotograaf werkt kunnen instellen en onderhouden.

Spreken de werkzaamheden van Medewerker Fotografie je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!