Betonstaalknipper/Buiger/Machine Operator

Waar werk je?

Als betonstaalverwerker (knipper, buiger, of machine-operator) werk je bij kleine of middelgrote betonstaalverwerkingsbedrijven in de betonstaalverwerkingsbranche.

Wat doe je?

Als betonstaalverwerker voer je eenvoudige betonstaalverwerkingsopdrachten uit onder leiding van je leidinggevende. Je controleert eerst of de benodigde hulpmiddelen en materialen aanwezig zijn en of ze gesorteerd zijn in de juiste werkvolgorde. Daarna stel je de machine in. Je controleert door een proefstaafje te maken of de machine juist is ingesteld. Vervolgens meld je dit aan je leidinggevende, waarna je in de meeste gevallen de machines kunt bedienen. Je stelt de richt-, buig-, of knipmachine in en voert de gegevens in de bedieningspaneel zodat het betonstaal juist bewerkt kan worden.

Wat moet je kunnen?

In dit beroep moet je een goed richtingsgevoel hebben. Het betonstaal moet namelijk in de juiste maten bewerkt worden. Je werkt met zware onderdelen, dit betekent dat je soms te maken krijgt met fysiek zwaar werk. Tenslotte is het belangrijk om technische kaarten te kunnen lezen en begrijpen. Zo kun je snel en makkelijk je werkzaamheden verrichten.

Spreken de werkzaamheden van Betonstaalknipper/Buiger/Machine Operator je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!