Metselaar inclusief casco lijmwerk

Waar werk je?

Als metselaar inclusief casco lijmwerk werk je bij bedrijven in de sector bouw. Vaak ben je werkzaam in een bedrijf dat zich bezig houdt met alle voorkomende werkzaamheden op het metselgebied. Opdrachtgevers zijn aannemers en particulieren. Ook kun je werkzaam zijn in een bedrijf dat zich bezig houdt met lijmwerkzaamheden van het casco of het lijmen van lichte scheidingswanden.

Wat doe je?

Je bent als metselaar inclusief casco lijmwerk bezig met metsel- en lijmwerk. Daarin is veel variatie, ook wat de plaats betreft waar je dat werk doet. Er is veel werk in de nieuwbouw, maar er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in restauratie, waar je ook oude technieken voor moet leren gebruiken. Je maakt rechte, gebogen muren, ‘schoon metselwerk’ dat zichtbaar blijft of metselwerk dat achter stuclagen verdwijnt, in verschillende ‘verbanden’ (de manier waarop je de stenen legt). Ook tegelzetten en stukadoren kunnen bij het werk horen. Je kunt werk vinden bij aannemers- en metselbedrijven.

Wat moet je kunnen?

Je moet natuurlijk wel wat hebben met metselen en de bouwwereld. Je bent handig en beschikt over technisch en ruimtelijk inzicht. Jij kunt zowel zelfstandig als in een team goed functioneren. Meestal krijg je de opdrachten van je direct leidinggevende. Hierbij is het erg belangrijk dat je goed en duidelijk kunt communiceren. Het moet voor jou geen probleem zijn om buiten te werken. Ook met slecht weer, wanneer het regent en ijskoud is, moet je goed kunnen functioneren. Je moet zorgvuldig om kunnen gaan met materialen, gereedschap en machines. Ook moet je klantgericht kunnen handelen en zorg kunnen dragen voor kwaliteit.

Spreken de werkzaamheden van Metselaar inclusief casco lijmwerk je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!