Allround Dakdekker Pannen/Leien

Waar werk je?

Als allround dakdekker pannen werk je op hellende daken of aan gevels in nieuwbouw en aan onderhoud, restauratie en renovatie van woningen en utiliteitsgebouwen. Je werkt zowel bij particulieren als op grote projecten en je hebt te maken met allerlei mensen uit diverse bouwdisciplines.

Wat doe je?

Als allround dakdekker pannen werk jij aan uitwendige scheidingsconstructies die gedekt zijn of worden met pannen. Je werkt hiervoor met keramische pannen, betonpannen en kunststof pannen. Je werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit voorbereidende werkzaamheden, het dekken, slopen, repareren en onderhouden van pannendaken. Daarnaast verricht jij ook complexe werkzaamheden en specialistische handelingen uit zoals het vervaardigen, monteren en inwerken van componenten en het afwerken van de gedekte vlakken.

Als allround dakdekker pannen ben je naast je uitvoerende werkzaamheden ook het aanspreekpunt van de collega’s met wie je samenwerkt en je bewaakt de kwaliteit en de voortgang van de werkzaamheden. Jij ziet erop toe dat de werkzaamheden veilig worden uitgevoerd en voldoen aan de veiligheidsnormen. Denk hierbij aan regelgeving op het gebied van arbo, veiligheid en milieu. Als er onverwachts logistieke, technische of onveilige situaties voordoen, meld jij dit direct bij de leidinggevende en neemt zelf de nodige maatregelen.

Als allround dakdekker leien heb je geen last van hoogtevrees. Je werkt namelijk op hellende daken of aan gevels die gedekt zijn of worden. Je kunt hierbij denken aan (nieuw)bouw, renovatie en restauratie van voornamelijk woningen en boerderijen. Jij weet hoe je de oude bedekking op een juiste wijze moet verwijderen en de nieuwe bedekking wind- en regendicht aanbrengt.

Wat moet je kunnen?

Als allround dakdekker leien heb je ook een uitvoerende en een controlerende rol. Je voert de werkzaamheden nauwkeurig uit in opdracht van en in overleg met je leidinggevende. Je bent verantwoordelijk voor het werk van je collega’s en controleert of deze voldoen aan de normen en vakrichtlijnen. Denk hierbij aan regelgeving op het gebied van arbo, veiligheid en milieu. Daarnaast voer jij complexe werkzaamheden uit zoals het uitvoeren van aansluitdetails en het aanbrengen van componenten. Kennis van materialen en verwerkingsmethoden zijn hierbij erg belangrijk. Als er onverwachts logistieke, technische of onveilige situaties voordoen, meld jij deze direct bij de leidinggevende en neemt zelf de nodige maatregelen.

Spreken de werkzaamheden van Allround Dakdekker Pannen/Leien je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!