Beeldtechnicus

Waar werk je?

Als beeldtechnicus werk je bij bedrijven die actief zijn in de AV-sector, oftewel de audiovisuele sector. Jij bent straks een specialist op het gebied van AV-productie. Je kunt als beeldtechnicus aan het werk bij de grotere videoproductiebedrijven, waar je vaak in de studio in een regiekamer werkt. Je kunt als freelancer aan de slag of je gaat in vaste dienst bij een bedrijf.

Wat doe je?

Als beeldtechnicus ben je een echte AV-specialist. Je werkt meestal in een team en regelmatig op locatie. Jij zit meestal in de regiekamer, waar je ervoor zorgt dat bijvoorbeeld een tv-opname technisch gerealiseerd wordt. Je maakt een beeldplan, installeert apparatuur waarmee het beeld gecontroleerd wordt, zorgt ervoor dat de monitoren en camera`s goed werken, stelt de helderheid en kleur van beelden in en noem maar op! Alles gebeurt in overleg met de regisseur.

Naast deze technische werkzaamheden, ben je bezig met creatieve projecten, waarbij het kan voorkomen dat jŪj de leidinggevende bent! Je vertaalt de wensen van de klant in een concept of een plan voor een bepaalde audiovisuele productie of een geheel project.

Wat moet je kunnen?

Jij moet als beeldtechnicus over goede communicatieve vaardigheden beschikken, goed kunnen samenwerken, leiding kunnen geven en extreem flexibel zijn. Je krijgt in deze sector te maken met onregelmatige werktijden, wisselende werklocaties en je wordt flink onder (tijds)druk gezet. Hier moet je wel mee om kunnen gaan.

Je moet iets weten ůf willen weten van techniek en het materiaal waarmee je straks omgaat. Je bent verder alert en signaleert snel storingen. Als specialist is het verder erg belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en nieuwste technologieŽn binnen jouw vakgebied.

Spreken de werkzaamheden van Beeldtechnicus je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!