Cameraman

Waar werk je?

Als cameraman werk je bij bedrijven die actief zijn in de AV-sector, oftewel de audiovisuele sector. Je kunt als cameraman aan de slag bij (grote) facilitaire videobedrijven of (grote) videoproductiebedrijven met een eigen studio. Je werkt vooral als freelancer, maar je kunt ook in vaste dienst werkzaam zijn.

Wat doe je?

Als cameraman ben je een echte AV-specialist. Jij kunt de behoeften van een klant vertalen naar een concept of een plan voor hun product. Naast de technische werkzaamheden die bij dit vak komen kijken verricht je veel creatieve taken. Daarnaast kan het voorkomen dat jij leiding geeft aan het camerateam. De taken van een cameraman bestaan uit het registreren van bijvoorbeeld een commercial, quiz, televisieshow, bedrijfsfilm, reportage of documentaire. Om dit te realiseren maak je eerst een draaiboek of een shortlist.

Wat moet je kunnen?

Je moet als cameraman jezelf flexibel kunnen opstellen en kun je goed inspelen op de gebeurtenissen. Ook moet je soms fysiek zware werkzaamheden verrichten. Je moet ook tegen sterk wisselende werktijden kunnen. Daarnaast ben je een teamplayer en naast communicatief ook sociaal vaardig.

Spreken de werkzaamheden van Cameraman je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!