Fotograaf

Waar werk je?

Als fotograaf kun je als freelancer aan de slag, maar je kunt er ook voor kiezen om voor een werkgever te werken. Dat kan bijvoorbeeld bij een fotografiestudio, tijdschrift of krant. Als vakfotograaf kun ook je eigen winkel beginnen. Je voert dan opdrachten uit voor consumenten.

Wat doe je?

Je kan gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld natuurfotografie, portretfotografie, of bijvoorbeeld de technische kant van het vak. Het kan ook zijn dat je als allround fotograaf aan de slag gaat. Zowel de creatieve als de technische kant komen aan bod. De juiste foto en sfeer creer je tenslotte door te weten hoe je de apparatuur in moet stellen en bedienen n hierbij je creativiteit te gebruiken. Je stileert en maakt op basis van licht en schaduw een keuze voor de camera, lens, sluitertijd en het opnamemateriaal. Verder ben je in dit beroep onder meer bezig met de afwerking van fotomateriaal, het adviseren van assistenten, klanten en opdrachtgevers en het maken van pasfoto`s en familieportretten.

Wat moet je kunnen?

Als fotograaf zul je creatief en vindingrijk moeten zijn. Daarnaast kun je goed inschatten wat de klant precies wil en kun je goed met mensen omgaan. Je zult veel wisselende werktijden hebben. Soms moet je in het weekend of s avonds tijdens een feest fotograferen.

Spreken deze werkzaamheden van Fotograaf je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!