Lichttechnicus

Waar werk je?

Als lichttechnicus werk je bij bedrijven die actief zijn in de AV-sector, oftwel de audiovisuele sector. Je kunt voornamelijk werk vinden bij grote productiebedrijven, studio’s, of bij theaters.

Wat doe je?

Licht is zowel technisch als artistiek gezien erg belangrijk bij opnames. Jouw voornaamste taak bestaat daarom ook uit het belichten van mensen en voorwerpen. Dit met als doel een film- video-, foto-opname, voorstelling of evenement zo goed mogelijk ‘aan het licht te brengen’. Je bedient lichtapparatuur, zoals de lichtcomputer en het regelpaneel. Ook weet je hoe je lichteffecten en lichttechnieken moet gebruiken. Door het licht vorm te geven kun je het licht aanpassen aan het doel en de sfeer van de productie.

Wat moet je kunnen?

In dit beroep ben je vaak met verschillende werkzaamheden bezig. De ene keer werk je in een groot team en de andere keer ben je zelfstandig bezig. Je moet flexibel zijn en je moet goed tegen stress en kritiek kunnen. Want de opnames moeten uiteraard vlekkenloos verlopen. Ook moet je de technische ontwikkelingen goed bijhouden, omdat je met verschillende soorten apparatuur werkt.

Spreken de werkzaamheden van Lichttechnicus je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!