Video-Editor

Waar werk je?

Als video-editor werk je in de AV-sector, ofwel de audiovisuele sector. Je kunt als video-editor aan de slag bij grote facilitaire videobedrijven of grote videoproductiebedrijven met een eigen studio.

Wat doe je?

Je krijgt van de opdrachtgever beelden en geluid aangeleverd, die jij vervolgens compleet maakt tot een videoproductie. De belangrijkste taken zijn het digitaal bewerken, monteren en nabewerken van video-opnames en fragmenten. Bij deze werkzaamheden houd je rekening met het doel en de sfeer van de productie. Je kunt beeld en geluidsopnamen in de gewenste volgorde zetten, kort ze eventueel in en voegt titels, effecten en graphics toe. Als video-editor ben je gelijktijdig ook een schakeltechnicus. Als schakeltechnicus werk je samen met de beeld-, geluids- en lichttechnicus. Als video-editor werk je zowel zelfstandig als in teamverband.

Wat moet je kunnen?

Je bent creatief ingesteld en vindt het leuk om van een hoop materiaal en verzorgde productie te maken Soms werk je heel lang met iemand in een kleine ruimte. Daarom is het belangrijk dat je goed met anderen kan samenwerken. Je moet je vakkennis bijhouden. Je moet je betrokken voelen bij de productie die gerealiseerd moet worden. Belangrijk is dat jij je flexibel kunt gedragen en in dienst staat van de regisseur.

Spreken de werkzaamheden van Video-Editor je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!