Betonreparateur

Waar werk je?

Als betonreparateur werk je bij bedrijven in de betonreparatiebranche. De betonreparatiebranche bestaat vooral uit kleinere bedrijven (minder dan 35 werknemers). Als betonreparateur kan je werkzaam zijn in bedrijven van verschillende grootte. Je werkt zowel bij particulieren als op grote bouwprojecten. Je werkgebied is binnen de weg- en waterbouw, woningbouw, utiliteitsbouw en meestal buiten.

Wat doe je?

Als Betonreparateur repareer je soms bruggen, viaducten, maar ook komt het wel eens voor dat je gevraagd worden om een galerijvloer van een flatgebouw te coaten of om een balkon te repareren. Je werkzaamheden zijn steeds op een andere plek waardoor het werk afwisselend is. Je werkzaamheden bestaan uit handmatig repareren, bouwdelen injecteren, betonspuiten of het afwerken/beschermen van beton. Bij al je werkzaamheden zorg je dat je veilig werkt en je gaat op een verantwoorde wijze om met het milieu. Je werkt meestal samen met één of twee collega´s en je stemt je werkzaamheden af met je leidinggevende (voorman) of uitvoerder.

Wat moet je kunnen?

Het is van belang dat je een professionele beroepshouding hebt, waarbij je op een goede manier het bedrijf vertegenwoordigd waarvoor je werkt. Je moet beschikken over een goed ruimtelijk inzicht, goed in een team kunnen werken en flexibel om kunnen gaan met verschillende situaties en werkzaamheden. Uiteraard houd jij je aan alle geldende regels. Omdat je op verschillende plekken werkt moet je goed in kunnen schatten welke effecten bepaalde factoren, zoals het weer, hebben op je werk.

Spreken de werkzaamheden van Betonreparateur je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!

Spreken de werkzaamheden van betonreparateur je aan? Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!