Commercieel Medewerker Buitendienst

Waar werk je?

Als commercieel medewerker buitendienst werk je op de verkoopafdeling van een bedrijf. Het kan zijn dat je in een groot bedrijf werkt, maar je kan eveneens bij middelgrote en kleine bedrijven aan de slag. Het woord buitendienst zegt het al, je bent veel onderweg. Ook komt het voor dat je op kantoor werkt.

Wat doe je?

Jij vindt het leuk om veel te reizen binnen Nederland en je vindt het een uitdaging om met de verkoop van producten bezig te zijn. Je zoekt en bezoekt nieuwe klanten om een (nieuw) product aan hen te verkopen. Daarbij is het belanrijk dat je relaties opbouwt en de bestaande contacten goed onderhoudt. Onder leiding van je leidinggevende doe je ook marktonderzoek omdat het belangrijk is om te weten of het product wat je moet verkopen populair is in de markt.

Wat moet je kunnen?

Er wordt van je verwacht dat je een vlotte babbel hebt en beschikt over overtuigingskracht. Klantgerichtheid en inlevingsvermogen zijn daarbij van belang. Als ‘visitekaartje’ van het bedrijf moet je representatief zijn; jezelf netjes kunnen presenteren.

Het is belangrijk om doel- en proceduregericht te werken, waarbij je goed kunt organiseren en plannen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je commercieel bent ingesteld en graag met mensen omgaat.

Spreken de werkzaamheden van Commercieel Medewerker Buitendienst je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!