Dakdekker Metaal

Waar werk je?

Als dakdekker metaal werk je bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in het dekken van metalen daken. Dat werk doe je op hellende daken of aan gevels aan nieuwbouwprojecten en renovaties van woningen en utiliteitsgebouwen. Je komt bij dit beroep in contact met verschillende mensen uit diverse bouwdisciplines.

Wat doe je?

Je werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het aanbrengen van dakcomponenten, zoals metalen platen, koper, zink, aluminium en staal. Daarnaast verricht je sloopwerk en herstel en onderhoud aan daken. Binnen dit beroep ben je vooral werkzaam in de buitenlucht. Als dakdekker metaal heb je uitvoerende werkzaamheden. De uiteindelijke verantwoordelijkheid ligt bij je leidinggevende, die de voortgang bewaakt en controleert of het werk voldoet aan de vakrichtlijnen en normen.

Wat moet je kunnen?

Je werkt veel op daken en hebt dus geen last van hoogtevrees. Daarnaast vind je het niet erg om onder wisselende weersomstandigheden te werken. Je bent verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en voor de veiligheid van je collega’s. Als er onverwachts logistieke, technische of onveilige situaties voordoen, meld jij dit direct bij je leidinggevende. Je moet veiligheidsbewust zijn en werkt resultaatgericht.

Spreken de werkzaamheden van Dakdekker Metaal je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!