Dakdekker Pannen/Leien

Waar werk je?

Als dakdekker pannen/leien werk je op hellende daken of aan gevels aan nieuwbouwprojecten, onderhoud, restauratie en renovatie van woningen en utiliteitsgebouwen. Je werkt zowel bij particulieren als op grote projecten en je hebt te maken met allerlei mensen uit diverse bouwdisciplines.

Wat doe je?

Als Dakdekker Pannen werk jij aan uitwendige scheidingsconstructies die gedekt zijn of worden met pannen. Je werkt hiervoor met keramische pannen, betonpannen en kunststof pannen. Je werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit voorbereidende werkzaamheden, het dekken, slopen, repareren en onderhouden van pannendaken. Daarnaast verricht jij ook complexe werkzaamheden en specialistische handelingen uit zoals het vervaardigen, monteren en inwerken van componenten en het afwerken van de gedekte vlakken.

Als Dakdekker Leien weet je hoe je de oude bedekking op een juiste wijze moet verwijderen en de nieuwe bedekking wind- en regendicht aanbrengt. Daarnaast voer jij complexe werkzaamheden uit zoals het uitvoeren van aansluitdetails en het aanbrengen van componenten. Je werkt met de componenten natuursteenleien en vezelcementleien.

Als Dakdekker Leien heb je een uitvoerende rol. Je voert de werkzaamheden nauwkeurig uit in opdracht van en in overleg met je leidinggevende. Kennis van materialen en verwerkingsmethoden zijn erg belangrijk. Als er onverwachts logistieke, technische of onveilige situaties voordoen, meld jij deze direct bij de leidinggevende.

Wat moet je kunnen?

Je bent verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en voor de veiligheid van je collega’s. Als er onverwachts logistieke, technische of onveilige situaties voordoen, meld jij dit direct bij je leidinggevende. Je moet veiligheidsbewust zijn en werkt resultaatgericht. Uiteraard ben je niet schuw om op grote hoogtes te werken en moet je er rekening mee houden dat je werkt onder verschillende weersomstandigheden.

Spreken de werkzaamheden van Dakdekker Pannen/Leien je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!