Dakdekker Riet

Waar werk je?

Als dakdekker riet werk je bij een gespecialiseerd rietdekkersbedrijf. Rietdekbedrijven zijn veelal kleine bedrijven. Daarom wordt er binnen deze branche regelmatig samengewerkt met andere bouwbedrijven. Hierdoor kom je tijdens je werkzaamheden in contact met allerlei mensen uit verschillende bouwdisciplines.

Wat doe je?

Als Dakdekker Riet ben je een vakman met een hart voor ambacht! Rietdekken is namelijk al eeuwenoud. Je vindt het niet alleen terug op oude huizen, maar ook moderne huizen tref je regelmatig aan met een rieten dak.Je werkt meestal op hellende daken of aan gevels die gedekt zijn of worden met natuurlijk riet. Je kunt hierbij denken aan (nieuw)bouwprojecten, renovatie en restauratie van voornamelijk woningen en boerderijen. Je werkt over het algemeen in een ploeg van twee tot drie dakdekkers onder leiding van een leidinggevende. In dit vak moet je oog voor detail en gevoel voor riet hebben.

Wat moet je kunnen?

Je bent verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en voor de veiligheid van je collega’s. Als er onverwachts logistieke, technische of onveilige situaties voordoen, meld jij dit direct bij je leidinggevende. Je moet veiligheidsbewust zijn en werkt resultaatgericht. Uiteraard ben je niet schuw om op grote hoogtes te werken en moet je er rekening mee houden dat je werkt onder verschillende weersomstandigheden.