Logistiek Teamleider

Waar werk je?

Als logistiek teamleider werk je bij bedrijven die zich bezig houden met transport en/of handel. Denk hierbij aan distributiecentra, transportbedrijven, groothandel en productiebedrijven.

Wat doe je?

Jij richt je als logistiek teamleider op het logistieke proces, waarbij je zelf ook logistieke taken uitvoert. Je organiseert, plant en verdeeld werkzaamheden van medewerkers. Ook begeleid en controleer je de uitvoering van deze werkzaamheden. Daarnaast voer je ook zelf magazijnwerkzaamheden uit.

Ook adviseer jij jouw leidinggevende of de directie over de zaken die jou opvallen. Denk aan de kwaliteit van de producten, de milieueisen, magazijnbeheer en andere logistieke zaken. Je draagt verantwoording af aan het hoofd magazijn. De logistiek teamleider wordt ook wel magazijnchef, meewerkend voorman of magazijnbeheerder genoemd.

Wat moet je kunnen?

Je moet zaken kunnen oplossen en mensen kunnen begeleiden. Het moet geen probleem zijn om onder druk te werken, je werkt namelijk volgens een planning en met deadlines. Doelgerichtheid is belangrijk en je moet prioriteiten kunnen stellen. Ook moet je klantgericht zijn. Je moet flexibel en representatief zijn en stevig in je schoenen staan als teamleider. Daarnaast is het belangrijk dat je collegiaal ingesteld bent en goed samen kunt werken.

Spreken de werkzaamheden van Logistiek Teamleider je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!