ICT-Beheerder

Waar werk je?

Als ICT-beheerder werk je bij verschillende kleine of middelgrote bedrijven waar ICT aan de orde is. Bijna ieder bedrijf heeft namelijk wel een afdeling ICT. Daarnaast kun je ook werk vinden bij een ICT-dienstverlenend bedrijf.

Wat doe je?

Je bent de spil van de ICT-afdeling. Jij bent de beheerder van de (geautomatiseerde) informatiesystemen binnen het bedrijf. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en de beveiliging van het systeem. Hiervoor onderhoud je contacten met bijvoorbeeld leveranciers.

Je schrijft handleidingen en houdt handleidingen up-to-date, waarbij je ook instructies geeft aan de medewerkers binnen het bedrijf over ICT-zaken. Daarnaast help je bij de dagelijkse werkzaamheden van de servicedesk van het bedrijf. Daar handel je de binnengekomen vragen en klachten af.

Wat moet je kunnen?

Het kan voorkomen dat er storingen optreden. Een ICT-beheerder moet op dat moment het probleem oplossen. Dit kan eventueel met behulp van een extern bureau. Wanneer je computersystemen vervangt, overleg je met je collega’s en medewerkers in een projectgroep.

Als ICT-beheerder bevind je, je vaak op je eigen afdeling maar ook regelmatig op andere afdelingen of vestigingen van het bedrijf waar je werkt. Als er storingen optreden, kan het voorkomen dat je moet overwerken. Het is voor het functioneren van een bedrijf namelijk noodzaak dat het hele systeem weer snel draaiende is.

Spreken de werkzaamheden van ICT-Beheerder je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!