Logistiek Medewerker

Waar werk je?

Als logistiek medewerker werk je bij allerlei bedrijven (gericht op handel en/of transport) binnen vrijwel alle sectoren. Voorbeelden zijn productiebedrijven, de groothandel, distibutie- en transportbedrijven, logistieke dienstverleners en noem maar op!

Wat doe je?

Al jouw werkzaamheden zijn erop gericht om de goederenstroom (denk aan orderverzameling, lossen, verzendklaar maken, controleren) binnen en buiten een bedrijf zo goed mogelijk te laten verlopen. Hierbij kan het om van alles en nog wat gaan: verse producten, speelgoed, gevaarlijke stoffen, etc. Werk je bij een kleiner bedrijf, dan zijn je werkzaamheden vaak érg veelzijdig en werk je met diverse producten. Werk je bij een middelgroot tot groot bedrijf, dan ben je vaak gespecialiseerd in een bepaald productsoort of type werk.

Het hele proces bestaat uit de volgende werkzaamheden: je ontvangt goederen en zorgt voor opslag, verzamelt goederen en maakt ze verzendklaar en tot slot bekijk je hoeveel er bijvoorbeeld nog op voorraad is. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf houd je je met één of meerdere van deze taken bezig. Om je werkzaamheden uit te voeren werk je bijvoorbeeld met een heftruck, geautomatiseerde (sorteer)systemen of lekker ouderwets handmatig.

Wat moet je kunnen?

Je moet gestructureerd en zorgvuldig kunnen werken. Je hebt namelijk vaak te maken met breekbare en gevaarlijke producten. Je hebt er geen moeite mee om op verschillende werktijden te werken en je kan fysiek zwaar werk goed aan. Ook is het belangrijk dat je goed kunt communiceren. Je leest namelijk orders en soms schrijf je orders uit. Hier mogen natuurlijk geen fouten in gemaakt worden.

Spreken de werkzaamheden van Logistiek Medewerker je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!