Logistiek Medewerker Versindustrie: Video

Video: Logistiek Medewerker

Als logistiek medewerker kan je aan de slag binnen alle takken van de handels- en transportsector. Je werkt in het magazijn van... bijvoorbeeld een horecagroothandel, op de expeditie van het distributiecentrum van een supermarktketen of in het magazijn van een divers transportbedrijf.

Je werkt zelfstandig, maar wel als onderdeel van een team, en doet vooral uitvoerende werkzaamheden. Al die werkzaamheden zijn gericht op het verwerken van de goederenstroom.
Zo kom je in actie wanneer er bijvoorbeeld een vrachtwagen binnenkomt die gelost moet worden. Je krijgt hier voor opdracht van je leidinggevende, vaak de logistiek teamleider. Vervolgens ga je die vrachtwagen lossen.

Daarvoor gebruik je meestal een heftruck. Je controleert de goederen door te tellen of het geleverde aantal klopt en of de spullen geen gebreken vertonen. Daarna inventariseer je ze door ze in te voeren in het computersysteem en als laatste sla je ze op in de opslagruimte van het magazijn. Daarbij gebruik je naast een heftruck ook dikwijls een steekwagen.

De binnengekomen goederen moeten ook weer de deur uit, naar hun einddoel. Daartoe maak je de spullen klaar voor verzending. Op een order staat wat waarheen moet. Je verzamelt die artikelen, zet de lading bij elkaar en op de juiste plek. Als het nodig is bewerk je de producten, doet er informatie bij, plakt er een sticker op of verpakt ze wat beter. Als laatste laad je de vrachtwagen in die de goederen naar de juiste plek brengt.
Bij al je werkzaamheden houd je rekening met veiligheid, ARBO-regels en het milieu.

Afhankelijk van de grootte van het bedrijf, heb je bij een kleinere onderneming een grote verscheidenheid aan taken en focus je je bij een grotere organisatie op een kleiner aantal opdrachten.

Als logistiek medewerker ben je dienstverlenend, flexibel en weet je van aanpakken. Samenwerken en gestructureerd je taken uitvoeren zijn daarbij van belang. Ook moet je overweg kunnen met computers.
Ondanks dat je werkzaamheden vooraf bepaald zijn, is het belangrijk dat je prioriteiten stelt. Anders lopen je vele taken in het honderd, met alle gevolgen van dien. Jij bent ten slotte een belangrijke schakel in de goederenstroom binnen het bedrijf.

Spreken de werkzaamheden van een logistiek medewerker je aan? Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!