Monteur Gas/Water/Warmte

Waar werk je?

Als monteur gas/water/warmte werk je bij verschillende soorten bedrijven. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een aannemersbedrijf, waterbedrijf, energietransportbedrijf of in een datadistributiebedrijf.

Wat doe je?

Als monteur gas/water/warmte moet je ervoor zorgen dat mensen weer voorzien zijn van gas, water en warmte. Je bedient apparatuur dat lekkages in gas en waterleidingen opspoort. Dat betekent dat jij in actie moet komt als er ergens een storing wordt opgemerkt. Jij voert ook inspecties uit in gas, warmte- en waterleidingen.. Het is ook jouw taak dat je brandblus- en sprinkleraansluitingen controleert.

Wat moet je kunnen?

Dit beroep brengt wel veel risico’s mee, daarom is het zeer belangrijk dat je bij het verrichten van je werkzaamheden rekening houdt met brand en explosiegevaar van gas, let je op het verontreinigrisico van drinkwater en hou je rekening met verbrandingsgevaar. Je bent dus verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk. Je bent tenslotte niet bang om in verschillende weersomstandigheden te werken.

Spreken de werkzaamheden van Monteur Gas/Water/Warmte je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!