Eerste Monteur Gas/Water/Warmte

Waar werk je?

Als eerste monteur gas/water/warmte werk je bij verschillende soorten onderhouds- en storingsbedrijven. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een aannemersbedrijf, waterbedrijf, energietransportbedrijf of in een datadistributiebedrijf.

Wat doe je?

Als eerste monteur gas/water/warmte leg je naast bestaande ook nieuwe transport- en distributienetten aan. Wanneer er storingen zijn moet je deze verhelpen. Je controleert of de transport- en distributienetten optimaal functioneren. Hierbij gebruik je verschillende apparaten. Daarnaast monteer je verbruikersaansluitingen en meteropstellingen. Na afloop van je werkzaamheden vul je een werkbon in en maak je een storingsrapport. Op de werkbon geef je aan hoeveel uren je hebt besteed aan de storing en welke materialen er gebruikt zijn.

Wat moet je kunnen?

Dit beroep brengt wel veel risico’s mee, daarom is het zeer belangrijk dat je bij het verrichten van je werkzaamheden rekening houdt met brand en explosiegevaar van gas, let je op het verontreinigrisico van drinkwater en hou je rekening met verbrandingsgevaar. Je bent dus verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk. Je bent tenslotte niet bang om in verschillende weersomstandigheden te werken.

Spreken de werkzaamheden van Eerste Monteur Gas/Water/Warmte je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!