Servicemonteur Verbruikersaansluitingen

Waar werk je?

Als servicemonteur verbruikersaansluitingen werk je bij een aannemer, een energiebedrijf, een waterbedrijf of een datacommunicatiebedrijf. Met uitzondering van aannemers, die van klein tot groot zijn, zijn dit grote tot zeer grote bedrijven die zowel regionaal als landelijk werkzaam kunnen zijn. De bedrijven hebben als voornaamste activiteiten de aanleg en het onderhoud van infrastructuur. De opdrachtgevers zijn overheidsinstellingen, nutsbedrijven, andere aannemers, het bedrijfsleven en particulieren.

Wat doe je?

Je bent werkzaam in de buitendienst bij consumenten thuis of bedrijven om werkzaamheden aan elektriciteit-, datacommunicatie-, gas-, warmte- en wateraansluitingen en de bijbehorende meteropstellingen in de meterkast te verrichten en storingen op te lossen. Als servicemonteur verbruikersaansluitingen bezoek je vaak meerdere klanten per dag, afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden of storing. Je werkzaamheden als servicemonteur verbruikersaansluitingen worden in diverse omgevingen verricht zoals in buitengebieden, industrieterreinen, op bouwterreinen, langs spoortrajecten en in of bij bestaande bebouwing. Bij de uitvoering van de werkzaamheden ben je altijd afhankelijk van weersomstandigheden. Tijdens je werk heb je onder andere te maken met collega’s, opdrachtgevers, klanten, omwonenden, voorbijgangers, handhavers van wet- en regelgeving en verkeer.

Wat moet je kunnen?

De nadruk van jouw werkzaamheden ligt veelal op het gebied van solistisch en zelfstandig opsporen en verhelpen van storingen, in en uitvoeren van sanering en onderhoudswerkzaamheden aan verbruikersaansluitingen.Je bent zelfbewust, zelfstandig, resultaatgericht en je bewust van de risico’s die jouw werk met zich meebrengen. Je bent representatief, communicatief vaardig en accuraat. Je bent je er constant van bewust dat jij het bedrijf vertegenwoordigt en verliest de belangen van het bedrijf niet uit het oog. Je gaat problemen niet uit de weg, maar lost deze op. Je werkt snel, nauwkeurig, bent creatief, flexibel (ook in werktijden), besluitvaardig en laat nooit een onveilige situatie achter. Je moet bereid zijn om onder alle weersomstandigheden buiten aan de slag te gaan. En naast jouw reguliere dagdienst ben je bereid storingswachtdienst te draaien buiten kantooruren.

Spreken de werkzaamheden van Servicemonteur Verbruikersaansluitingen je aan? Dan is dit beroep zeker ets voor jou!