Technicus Data/Elektra

Waar werk je?

Als technicus data/elektra werk je bij een aannemer, een energiebedrijf of een datacommunicatiebedrijf in de technieksector. Het zijn grote tot zeer grote bedrijven. Je werkt op basis van opdrachten die je krijgt van onder meer overheidsinstellingen, nutsbedrijven, andere aannemers, het bedrijfsleven en particulieren.

Wat doe je?

Als technicus data/elektra ben je vooral met de uitvoering van klussen bezig, meestal op basis van de tekeningen en instructies die je krijgt. Je legt kabels en (de)monteert onderdelen van transport- en distributienetten, zoals verdeelkasten, transformatoren en zekeringen. De werkzaamheden worden in diverse omgevingen verricht zoals in buitengebieden, industrieterreinen, op bouwterreinen, langs spoortrajecten en in of bij bestaande bebouwing.

Wat moet je kunnen?

Bij de uitvoering van je werkzaamheden ben je vrijwel altijd afhankelijk van weersomstandigheden. Tijdens je werk heb je onder andere te maken met collega’s, opdrachtgevers, klanten, omwonenden, voorbijgangers, handhavers van wet- en regelgeving en het verkeer. Het is belangrijk dat je op een goede manier met hen communiceert en hen op een juiste manier uitlegt welke werkzaamheden je gaat uitvoeren. Zo onstaan er geen onduidelijkheden.

Spreken de werkzaamheden van Technicus Data/Elektra je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!