Animatie & Audiovisuele Vormgeving

Waar werk je?

Als animatie & audiovisuele vormgever werk je bij bedrijven in de mediabranche die digitale of gedrukte uitingen beheren of media ontwikkelen. Denk hierbij aan multimediabedrijven, reclamebureaus, ontwerpbureaus, webdesignbureaus en noem maar op. Ook kan het zijn dat je als freelancer aan de slag gaat, je bij een bedrijf met een aparte afdeling voor vormgeving (en/of audiovisuele uitingen) komt te werken, of je begint gewoon lekker voor jezelf!

Wat doe je?

Jij bent een expert op het gebied van audiovisuele en grafische vormgeving. Dat wil zeggen dat je je bezig houdt met beeld en geluid, zoals een videopresentatie, animatie, een reclamespotje, games en noem maar op. Hiervoor heb je allerlei hulpmiddelen en software voor bijvoorbeeld het maken van (3D) animaties of het maken van video’s tot je beschikking. Jouw taken bestaan bijvoorbeeld uit het maken en bewerken van video-opnames, de belichting van opnames, het digitaliseren van geluid, het ontwikkelen van een script en zo kunnen we nog wel even doorgaan! Termen als ‘compressie’, ‘renderen’ en ‘resolutie’ zijn aan de orde van de dag.

Wat moet je kunnen?

Om dit beroep straks uit te oefenen moet je zeker creatief zijn en visueel zijn ingesteld. Je moet dus ideeën hebben, maar deze ook vooral in de praktijk kunnen brengen. Je werkt graag met de computer. Ook is het een groot pluspunt als je goed kunt tekenen. Het werken met nieuwe media moet je wel aanspreken, het gaat vaak om het nieuwste van het nieuwste, waarbij vrijwel alles digitaal is.

Meestal voer je opdrachten uit voor een opdrachtgever. Je moet dus klantgericht kunnen werken. Goed kunnen samenwerken is ook zeker een pré, aangezien je vaak in een team aan een opdracht werkt. Verder is van belang dat je de laatste ontwikkelingen en nieuwste technologieën op het gebied van mediavormgeving goed in de gaten blijft houden.

Spreken de werkzaamheden van Animatie & Audiovisuele Vormgever je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!