Art & Design

Waar werk je?

Als medewerker art & design werk je bij bedrijven in de mediabranche die zich bezig houden met digitale en gedrukte media. Denk hierbij aan reclamebureaus, ontwerpbureaus, multimediabedrijven, communicatiebureaus en noem maar op. Ook komt het vaak voor dat een mediavormgever art & design als freelancer aan de slag gaat ůf voor zichzelf begint.

Wat doe je?

In alles wat je maakt komt jouw creativiteit duidelijk naar voren, jij hebt vaak je eigen unieke stijl. Die unieke stijl kan je toepassen op posters, illustraties, (digitale) presentaties, maar ook op een wanddecoratie of op kunstwerken van glas, textiel en noem maar op!

Krijg je een opdracht van een opdrachtgever, dan zorg jij voor een goed advies, waarvoor je een plan van aanpak schrijft dat je later uitwerkt in je eigen creatie. Je moet natuurlijk altijd rekening houden met de wensen van de opdrachtgever. Hij wil met het eindproduct een bepaalde boodschap bij de doelgroep achterlaten of een sfeer creŽren. De eigen stijl en originaliteit staan hierbij centraal. Zoals je leest ben jij het creatieve en artistieke brein van concept tot de uiteindelijke uitwerking.

Wat moet je kunnen?

In dit beroep moet je absoluut kunnen vertrouwen op je creativiteit! Je moet gevoel hebben voor kleur, vorm, geluid, maar ook vooral het totaalplaatje. Jij moet ideeŽn hebben, deze op papier kunnen zetten (concept), ze kunnen uitleggen maar je moet deze ideeŽn ook vooral in de praktijk kunnen brengen. Je werkt graag met de computer, maar je kunt ook goed overweg met een potlood.

Meestal voer je in teamverband opdrachten uit voor een opdrachtgever. Jij hebt contact met deze opdrachtgever, waarbij klantgerichtheid dus zeker belangrijk is.Verder is van belang dat je de laatste ontwikkelingen en nieuwste technologieŽn op het gebied van mediavormgeving goed in de gaten blijft houden. Ook moet je interesse hebben in kunst en cultuur.

Spreken de werkzaamheden van Art & Design je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!