Grafische Vormgeving

Waar werk je?

Als grafisch vormgever werk je bij bedrijven die zich bezig houden met drukwerk en digitale reclame. Denk hierbij aan bedrijven in de richting webdesign, reclame, ontwerp/vormgeving, multimedia en communicatie. Ook kun je aan de slag bij een drukkerij of uitgeverij. Daarnaast is het ook mogelijk om je eigen onderneming te starten of te werken als freelancer.

Wat doe je?

Jij bent als grafisch vormgever een specialist op het gebied van vormgeving. Je bent voornamelijk bezig met het vormgeven van media met stilstaand beeld en tekst. Bijvoorbeeld posters, advertenties, tijdschriften, logoís, folders en noem maar op! Je bent van begin tot eind betrokken bij een opdracht, waarbij je soms ook contacten onderhoud met de opdrachtgever. Je gebruikt bij het ontwerpen verschillende grafische software en (typo-) grafische technieken.

Wat moet je kunnen?

Om dit beroep straks uit te oefenen moet je zeker creatief zijn en visueel zijn ingesteld. Je moet dus ideeŽn hebben, maar deze ook vooral in de praktijk kunnen brengen. Je werkt graag met de computer, maar je kunt ook goed overweg met een potlood. Het werken met nieuwe media moet je wel aanspreken, het gaat vaak om het nieuwste van het nieuwste, waarbij vrijwel alles digitaal is.

Meestal voer je opdrachten uit voor een opdrachtgever. Je moet dus klantgericht kunnen werken. Goed kunnen samenwerken is ook zeker een prť, aangezien je wel eens in een team aan een opdracht werkt. Verder is van belang dat je de laatste ontwikkelingen en nieuwste technologieŽn op het gebied van grafische vormgeving goed in de gaten blijft houden.

Spreken de werkzaamheden van een Grafisch Vormgever je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!