Servicemedewerker Gebouwen

Waar werk je?

Als servicemedewerker gebouwen werk je bij verschillende bedrijven zoals zorg- en overheidsinstellingen, horecagelegenheden, hotels en andere kantoren. Je bent in deze functie vooral binnen werkzaam, al komt het ook wel eens voor dat je buiten werkt.

Wat doe je?

Als servicemedewerker gebouwen heb je een afwisselende baan met een wisselende werkomgeving. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud in en om het gebouw en je werkt soms op hoogte en in zeer kleine ruimtes. Je werkt meestal alleen, maar je komt geregeld mensen tegen in het gebouw waar je contact mee hebt. Bij je werkzaamheden kun je denken aan installatietechnisch en bouwtechnisch onderhoud. Je lost storingen op en je doet diverse kluswerkzaamheden zoals het vervangen van elektrotechnisch materiaal tot het uitbreiden van een schakelverdeelinrichting. Daarnaast weet je ook hoe je een muur moet metselen, waterleidingen moet verleggen en cv-installaties moet aanpassen. Je hebt dus een veelzijdig beroep.

Wat moet je kunnen?

Je moet zelfstandig kunnen werken, maar wel onder leiding van de hoofd technische dienst. Verantwoordelijheidsgevoel is belangrijk in deze functie en daarnaast ben je klantgericht. Veelal ben je routinematig aan het werk. Wanneer nodig weet je goed in te schatten of bepaalde werkzaamheden overleg behoeven met collega's of mogelijke andere partijen.

Spreken de werkzaamheden van Servicemedewerker Gebouwen je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!