Allround machinebouwer

Waar werk je?

Als allround machinebouwer werk je bij bedrijven in de machine-industrie en apparatenbouw bij zowel kleine als grote metaalbedrijven. Je bent meestal werkzaam in de werkplaats. Daarnaast moet je soms op locatie werken.

Wat doe je?

Je bouwt zelfstandig binnen een team op een frame of raamwerk complete machines en (lift)installaties. Het betreft complexe machines met een grote diversiteit aan componenten en technieken. Meestal ga je ook naar klanten om daar revisie- en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Bovendien ben je de eindverantwoordelijke voor de meeste delen van de productie. Als allround machinebouwer ontvang je opdrachten van je leidinggevende en aan de hand daarvan bereid je je eigen werkzaamheden voor.

Wat moet je kunnen?

Je moet nauwkeurig en zorgvuldig kunnen werken. Je werkt kwaliteitsbewust en volgens gestelde kwaliteitseisen. Daarnaast ben je alert en zie je fouten en onjuistheden op tijd. Zodat dit geen grotere gevolgen kan hebben. Ook bezit je social en communicatieve vaardigheden. Zo kun je goed samenwerken met je collega's en kun je hun op een duidelijke manier uitleggen welke werkzaamheden er dienen te gebeuren.

Spreken de werkzaamheden van Allround Machinebouwer je aan? Dan is dit beroep zekeriets voor jou!