Allround Verspaner

Waar werk je?

Als allround verspaner werk je bij bedrijven die zich bezig houden met fijnmechanische techniek (metaalproductenindustrie). Dit kunnen grote of kleine bedrijven zijn die aan de hand van verspaningstechnieken producten maken uit staal, gietijzer of kunststof. Denk aan een mechanische- of onderhoudswerkplaats binnen metaal- en elektrotechnische bedrijven of aan bedrijven binnen de vliegtuig-, auto- of computerindustrie.

Wat doe je?

Als allround verspaner ben je een ware vakman als het gaat om machinaal verspanen. Verspanen is het vormgeven van materialen (ferro en non-ferro) door het verwijderen of omvormen totdat de gewenste vorm bereikt is. Bij CNC-verspanen werk je hierbij met machines en in te stellen programma’s.

Jij bent degene die CNC-programma’s voor CNC-draai/freesbanken en bewerkingscentra schrijft en installeert. Daarnaast voer je de verspanende bewerkingen uit én controleer je je eigen werk. Jouw werk begint pas nadat je de opdracht en technische informatie hebt ‘bestudeerd’. Naast de uitvoerende en controlerende werkzaamheden denk je ook mee over productietechnische vraagstukken. Hierbij bedenk je, wanneer het nodig is, oplossingen.

Wat moet je kunnen?

Je moet nauwkeurig en zelfstandig kunnen werken. Ook moet je altijd alert zijn op fouten en afwijkingen. Dit betekent dat je je eigen werk goed controleert, voordat het naar het volgende productieproces gaat.

Spreken de werkzaamheden van Allround Verspaner je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!