Assistent voeding/voedingsindustrie

Waar werk je?

Als assistent voeding/voedingsindustrie werk je bij kleine, middelgrote, of grote bedrijven binnen de voedingsindustrie. Denk hierbij aan een inpakafdeling, productieafdeling of expeditieafdeling, waar voedingsmiddelen worden verzonden. Deze afdelingen doen het (voor)bereidend werk voor de producten die jij in de schappen van de supermarkt, bij de slager of groentezaak vindt.

Wat doe je?

Als assistent voeding/voedingsindustrie werk je met producten die beperkt houdbaar zijn. Je helpt bij het klaarmaken, bereiden en verpakken van de producten/voedingsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan pizza's, snacks, diepvriesmaaltijden, sauzen en salades. Ook help je bij het controleren van de producten en het productieproces. Je kijkt of de kwaliteit goed is. Indien er iets niet juist is registreer je dat en je meld dit bij je leidinggevende. Daarnaast zorg je voor een schone werkplek, machines en apparatuur. HygiŽne is hierbij van groot belang!

Wat moet je kunnen?

In dit beroep moet je zorgvuldig kunnen werken, omdat je met kwetsbare en bederfelijke producten werkt. Je stelt je collegiaal op en je moet goed kunnen samenwerken met je collega's, leveranciers en chauffeurs die over de voedingsmiddelen gaan. Tenslotte heb je een assisterende rol waarbij je verantwoordelijk bent voor je eigen werk.

Spreken de werkzaamheden van Assistent voeding/voedingsindustrie je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!