Proefdierverzorger

Waar werk je?

Als proefdierverzorgerwerk je bij bedrijven binnen de dienstverlenende sector in de dierverzorging. Dit kan zijn bij universiteiten of onderzoekslaboratoria in stallen, operatiekamers of experimentenruimtes.

Wat doe je?

Als proefdierverzorger voer je experimenten met dieren uit. Deze verzorging en experimenten voer je met een grote mate van voorzichtigheid en respect voor de dieren uit.
Je werkzaamheden bestaan uit het voeren en verzorgen van dieren, het verzorgen van de werk- en leefomgeving en het assisteren van de voortplanting van proefdieren. Verder voer je specifieke werkzaamheden met betrekking tot de proefdieren uit. Ook doe je makkelijke biotechnische handelingen binnen de wettelijke regels. Hierbij bewaak je de gezondheidsparameters en rapportages van de gegevens. Je werkt onder begeleiding van een leidinggevende en je wordt aangestuurd door onderzoekers.

Wat moet je kunnen?

Als proefdierverzorger heb je een proactieve houding, waarbij je altijd rekening houdt met het welzijn van de dieren en met de veiligheid van mens en dier. Je moet stevig in je schoenen staan, omdat je met verschillende partijen te maken krijgt die tegen jouw werkzaamheden zijn. Met goed onderbouwde argumenten en feiten communiceer je met deze partijen en voer jij je werk goed uit. Ook moet je goed met computers overweg kunnen, omdat je data in moet voeren.

Spreken de werkzaamheden van Proefdierverzorger je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!