Biotechnicus

Waar werk je?

Als biotechnicus werk je bij ierenlaboratorium of op een onderzoeksafdeling. Hierbij kun je denken aan een laboratorium dat verbonden is aan een universiteit of een commercieel laboratorium.

Wat doe je?

Als biotechnicus help jij bij de uitvoering van dierexperimenten en het bewaken van de gezondheid van de proefdieren. Jij co÷rdineert en ondersteunt bij dierexperimenteel onderzoek. De manier van onderzoek wordt bepaald door de onderzoeker zelf. Deze bespreekt daarna met jou wat er moet gebeuren. Daarna maak je afspraken over de uitvoering van het onderzoek en leg je dit vast. Vervolgens voer jij het onderzoek volgens afspraak zelfstandig uit. Bij alle handelingen moet je goed rekening houden met de wettelijke regels omtrent proefdieren en onderzoek.

Wat moet je kunnen?

Als biotechnicus heb je een proactieve houding, waarbij je altijd rekening houdt met het welzijn van de dieren en met de veiligheid van mens en dier. Je moet stevig in je schoenen staan als biotechnicus, omdat je met verschillende partijen te maken krijgt die tegen jouw werkzaamheden zijn. Met goed onderbouwde argumenten en feiten communiceer je met deze partijen en voer jij je werk goed uit. Ook moet je goed met computers overweg kunnen, omdat je veel gegevens moet invoeren en bijhouden.

Spreken de werkzaamheden van Biotechnicus je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!