Dierverzorger Graasdieren

Waar werk je?

Als dierverzorger graasdieren werk je bij bedrijven in de primaire sector, zoals een bedrijf met graasdieren voor de productie van dieren of dierproducten. Jouw werkzaamheden voer je dus in de stal en buiten uit.

Wat doe je?

Als dierverzorger graasdieren ben je vooral bezig met het voeren en verzorgen van dieren. Daarnaast houd je je ook bezig met het begeleiden bij de voortplanting van de dieren en het verzorgen van het grasland. Ook het verzorgen van de werk en leefomgeving behoort tot jouw takenpakket. Het is hierbij ook belangrijk dat je zorgt voor de kwaliteit en regels van het bedrijf. Je voert de werkzaamheden zelfstandig uit en hebt een afwisselende werkzaamheden. Dit kan zijn van het verschonen van kooien en hokken tot het observeren van dieren of ze ziek zijn. Als er hulp van derden wordt ingeschakeld, dan begeleid jij deze mensen.

Wat moet je kunnen?

In dit beroep moet moet je een proactieve houding hebben. Je houdt te allen tijde rekening met de gezondheid en het welzijn van de dieren. Het gedrag van dieren is vaak onvoorspelbaar. Jij als verzorger moet hier alert op en. Afwijkend gedrag en ziektes moeten daarom op tijd doorgegeven worden aan je leidinggevende.

Spreken de werkzaamheden van Dierverzorger Graasdieren je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!