Milieufunctionaris

Waar werk je?

Als milieufunctionaris werk je als specialist in milieu en ruimte bij allerlei milieutechnische diensten op het gebied van lucht, bodem, water, geluid en afval. Je kan bijvoorbeeld aan de slag bij gemeenten, provincies, aannemers en productiebedrijven.

Wat doe je?

Als milieufunctionaris houd je je bezig met alles wat te maken heeft met milieuzorg en milieukwaliteit. Als leidinggevende weet je van alles binnen het vakgebied milieu en ruimte wel iets. Onderwerpen als het ecosysteem. bodemprocessen, milieuregels en noem maar op spreken jou wel aan!

Je begeleidt onderzoek naar het milieu en je zorgt er bijvoorbeeld voor dat bodemgebieden schoongemaakt worden (ook wel sanering genoemd) en dat bedrijven zich aan de milieuregels houden. Hiervoor vraag je vergunningen aan en zorg je ervoor dat deze gehandhaafd worden. Voorlichting is erg belangrijk binnen dit beroep. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen!

Wat moet je kunnen?

Je moet om milieufunctionaris te worden natuurlijk respect hebben voor de natuur en het milieu! Je moet het leuk vinden dingen te organiseren en resultaatgerichte oplossingen te bedenken. Ook moet je klantgericht kunnen handelen en weten hoe je mensen moet benaderen. Communicatief moet je (zowel schriftelijk als mondeling) sterk zijn, want je zult regelmatig adviseren en informeren. Ook moet je georganiseerd kunnen werken en natuurlijk anderen aan kunnen sturen.

Spreken de werkzaamheden van Milieufunctionaris je aan? Dan is dit beroep zekeriets voor jou!