Voedingsoperator

Waar werk je?

Als operator productietechniek werk je op de productieafdeling van grote en middelgrote bedrijven. Denk hierbij aan bedrijven in de metaalproductenindustrie, elektrotechnische industrie, machine-industrie, levensmiddelenindustrie en noem maar op. Bij deze bedrijven worden allerlei grondstoffen verwerkt tot eindproducten.

Wat doe je?

Als operator productietechniek ben je verantwoordelijk voor de productie, het instellen, bedienen en bijsturen van grote machines en apparatuur. De assistent operator assisteert jou hierbij. Ook behoort het onderhoud van de machines en apparatuur tot jouw taken. Je werkt in een team met meerdere collega’s onder leiding van je leidinggevende.

Wat moet je kunnen?

Als operator moet je zelfstandig kunnen werken en is het belangrijk dat je - binnen je werkzaamheden - een grote verantwoordelijkheid aan kunt.Je zorgt ervoor dat het (deel)productieproces waaraan jij werkt in een fabriek goed verloopt. Je moet je kunnen voorstellen wat er in de fabriek of machine gebeurt. Daarom moet je als operator veel van het proces afweten.

Spreken de werkzaamheden van Voedingsoperator je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!