Game artist

Waar werk je?

Als game artist werk je bij bedrijven in de gamesector. De sector behoort tot de creatieve industrie. Je werkt doorgaans bij een bedrijf dat complete games of gameonderdelen ontwikkelt voor de gamemarkt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen serious games en entertainment games. Serious games hebben doorgaans een educatief doel. Entertainment- of casual games worden gemaakt voor entertainment doeleinden.

Wat doe je?

Je kan werken aan grote games en onderdelen van grote games, tot eenvoudige (kleine) games. Het kan ook voorkomen dat je als game artist werkt bij een bedrijf dat volledige mediaconcepten ontwikkelt. Een game is dan een onderdeel van het totale mediaconcept. Je werkt voornamelijk in opdracht van de projectleider of art director van het bedrijf. Het begint met het bepalen van de doelgroep van de game. Daartoe kan je marktonderzoek doen. Vervolgens maak je een projectplan, waarin je de eisen, wensen en mogelijkheden bundelt en bepaalt hoeveel tijd en hoeveel mankracht nodig is en ga je over de begroting. Dan ontwikkel je het gameconcept. Dat wil zeggen de setting van het spel, de characters en de toe te passen technieken. Je legt deze plannen voor aan de opdrachtgever en past ze zonodig aan. Gaat het om wat kleinere games, dan bepaal je voor een groot deel het uiterlijk van de hele game. Bij een grote game ga je over een bepaald onderdeel van het spel. Jij bepaalt voor een deel hoe de characters, de interface en de objecten er uit gaan zien, wat het verhaal is en hoe de gameplay? Wanneer dat allemaal is afgerond en het de opdrachtgever bevalt, ga je het product verder ontwikkelen en vervolgens testen.

Wat moet je kunnen?

Je hebt een grote passie voor games en dan vooral het ontwerpen en vormgeven ervan. Je bent erg creatief ingesteld en geeft een eigen gezicht aan de onderdelen waar je mee bezig bent. Verder kun je werken onder grote tijdsdruk, het is dus belangrijk dat je stressbestendig bent. Daarnaast kun je ook goed communiceren met zowel klanten als collega's.

Spreken de werkzaamheden van Game Artist je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!