Manager verkoop reizen

Waar werk je?

Als manager verkoop reizen werk je bij verschillende reisbureaus en touroperators. Toerisme is dus jouw vakgebied.

Wat doe je?

Als manager verkoop reizen zorg je ervoor dat de dienstverlening naar klanten toe zo goed mogelijk verloopt. Dat kan als duidelijk is wat het bedrijf kán én wil en de medewerkers dit vervolgens zo goed mogelijk uitvoeren. Jouw werkzaamheden zijn zowel coördinerend, leidinggevend als uitvoerend. Je begeleidt medewerkers, selecteert nieuwe medewerkers en je richt je op de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf. Ook heb je verantwoordelijkheden zoals het behalen van de (commerciële) doelstellingen, het beheren van de planningen en het onderhouden van contacten met klanten.

Wat moet je kunnen?

Je bent een manager; iemand die het werk organiseert, leiding geeft, mensen motiveert en daarbij de bedrijfsresultaten in het oog houdt. Een verantwoordelijke, maar veelzijdige baan. Inhoudelijk ken je het werk en regelmatig spring je bij. Je vervult dan ook een voorbeeldfunctie. Daarbij weet je wat er in de markt speelt en hoe je de zaken zo kunt organiseren dat het bedrijf er profijt van heeft.

Je straalt klantvriendelijkheid uit en lost problemen snel op. Je werkt meestal onder tijdsdruk, dit vraagt om stressbestendigheid, flexibiliteit maar ook het vermogen om prioriteiten te kunnen stellen.

Spreken de werkzaamheden van Manager Verkoop Reizen je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!