Leidinggevende Ambachtelijke Bakkerij

Waar werk je?

Als leidinggevende ambachtelijke bakkerij werk je bij een (ambachtelijke of industriŽle) brood- en banketbakkerij of bij een patisserie, een bakkerij gespecialiseerd in gebak en taarten.

Wat doe je?

Als leidinggevende ambachtelijke bakkerij geef je leiding aan een groep medewerkers die op een ambachtelijke manier brood en banket bakken. Je bent verantwoordelijk voor de klanttevredenheid, het behalen van de doelen en de dagelijkse gang van zaken.

Zelf sta je onder leiding van een bedrijfsleider of ondernemer, waarbij je dus de schakel vormt tussen de werkvloer en het management. Je werkt zowel in de bakkerij als op kantoor, waarbij je taken voornamelijk bestaan uit het leidinggeven, het bewaken van de voortgang en kwaliteit van de productie en producten en de administratieve zaken die hierbij komen kijken. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf werk je zelf ook mee aan de productie.

Wat moet je kunnen?

Je beschikt over leidinggevende capaciteiten en weet hoe je je medewerkers kunt coachen en motiveren. Daarbij beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben je dienstverlenend en klantgericht ingesteld. Om kwaliteit en veiligheid te kunnen garanderen weet je alles op dit gebied en weet je ook hoe je hierin verbeteringen kunt aanbrengen.

Als leidinggevende moet je prioriteiten kunnen stellen en problemen snel kunnen oplossen. Dat vereist enige creativiteit. Een goede planning is onmisbaar om de werkzaamheden naar behoren te laten verlopen. Soms moet je diverse taken gelijktijdig uitvoeren, dus stressbestendigheid en flexibiliteit zijn van groot belang. Vergeet tot slot niet dat je in de bakkerij vaak vroeg in de ochtend aan de slag moet.

Spreken de werkzaamheden van Leidinggevende Ambachtelijke Bakkerij je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!