Leidinggevende Keuken

Waar werk je?

Als leidinggevende keuken werk je in de keuken van een hotel/restaurant, restaurantbedrijf, vergader-/congrescentrum en instellingen. Als leidinggevende keuken heb je naast je uitvoerende werkzaamheden in de keuken, zoals het bereiden van maaltijden, ook leidinggevende taken.

Wat doe je?

Jij bent met name verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden in de keuken. Je verdeelt taken onder medewerkers en bewaakt de voortgang ervan. Denk hierbij aan het maken van planningen, werkroosters en begrotingen. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het samenstellen en wijzigen van de menukaarten, menuplanningen, het inkoopbeleid van de keuken en stel je de benodigde ingrediŽnten, producten, bestellijsten, inkoopspecificaties en andere artikelen vast. Verder werk je mee in de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden.

Wat moet je kunnen?

Je werkt nauw samen met andere koks en je vangt vragen, klachten en problemen op zodat je deze kunt afhandelen. Je houdt rekening met de wettelijke regels en voorschriften voor de werkzaamheden in de keuken.

Spreken de werkzaamheden van Leidinggevende Keuken je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!