Stukadoor

Waar werk je?

Als stukadoor werk je bij kleine, middelgrote en grote bedrijven binnen de afbouwbedrijfstak. Je voert werkzaamheden uit voor diverse opdrachtgevers. Je werkt aan verschillende projecten in de woningbouw, utiliteitsbouw, nieuwbouw en renovatie. Hierdoor kom je op veel verschillende locaties zoals in bedrijfspanden, maar ook bij particulieren thuis.

Wat doe je?

Als stukadoor voer je gangbaar stukadoorswerk uit. Afhankelijk van het bedrijf waar je werkt kunnen je werkzaamheden geconcentreerd zijn op een bepaald type stukadoorswerk. Je werkt als sukadoor zowel binnen als buiten aan wanden, plafonds en gevels. Verder ben je bezig met het aanbrengen van pleisterdragers zoals stucplaten die daarna weer worden gestukadoord. Jij weet als stukadoor waar je op moet letten wanneer een buitengevel, binnenmuur of plafond moet worden afgewerkt.Naast de weeromstandigheden waarmee je rekening moet houden werk je ook regelmatig op hoogte. Je moet tijdens je werkzaamheden dan ook denken aan regelgeving op het gebied van arbo, veiligheid en milieu.

Wat moet je kunnen?

Als stukadoor werk je onder wisselende weersomstandigheden. Ook moet je er rekening mee houden dat je op hoogte werkzaam bent en dus geen last van hoogtevrees hebt! Verder steek je graag de handen uit de mouwen en kun je nauwkeurig werken. Ook werk je graag samen met andere collega's en heb je contacten met opdrachtgevers.

Spreken de werkzaamheden van Stukadoor je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!