Allround Logistiek Medewerker Houthandel

Waar werk je?

Als allround logistiek medewerker houthandel werk je bij bedrijven die actief zijn in de houthandel waar hout en plaatmateriaal wordt bewerkt, opgeslagen en geļmporteerd. Denk hierbij aan magazijnen of los- en opslagplaatsen buiten bij een houthandel die hout en plaatmaterialen levert aan aannemers in de bouw, de timmerindustrie, de meubelindustrie, interieurbouwbedrijven, palletbedrijven, en alle overige houtverwerkende industrie en particulieren.

Wat doe je?

Je werkzaamheden bestaan uit uitvoerende taken zoals het verwerken van hout en plaatmateriaal, maar ook uit het laden en lossen, controleren, inventariseren van de voorraad, orders verzamelen, verzendklaar maken en (ver)plaatsen van hout en plaatmateriaal in de magazijnlocatie. Verder houd je je bezig met eenvoudige activiteiten zoals sorteren, stickeren en ompakken. Je werkt hiervoor met geautomatiseerde systemen. Ook begeleid je collega's bij hun werkzaamheden.

Je vindt het een uitdaging om zo goed mogelijk het juiste materiaal klaar te zetten. Hiervoor maak je vaak gebruik van heftrucks en zijladers. Het is belangrijk dat je zorgvuldig en veilig met deze transportmiddelen omgaat zodat er geen schades worden gemaakt.

Wat moet je kunnen?

Als allround logistiek medewerker houthandel ben je een belangrijke schakel. Jij neemt initiatieven om de voortgang en controle in het logistieke proces te bewaken. Tijdens dit proces treed jij vaktechnisch, corrigerend, motiverend, instruerend, aansturend en adviserend op. Nauwkeurigheid, veiligheid, discipline, netheid en concentratie zijn hierbij van groot belang. Je beschikt over een logistiek bewustzijn en je weet je te houden aan de afspraken die binnen de gestelde tijd veilig, snel en goed uitgevoerd moeten worden.

Spreken de werkzaamheden van Allround Logistiek Medewerker Houthandel je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!