Metselaar inclusief lichte scheidingswanden

Waar werk je?

Als metselaar inclusief lichte scheidingswanden werk je bij een metselbedrijf. Dat kan in loondienst zijn, maar ook als zelfstandig ondernemer. Je werkzaamheden vinden niet alleen plaats in de nieuwbouw, maar bijvoorbeeld ook in de restauratie. Dat doe je in opdracht van aannemers, maar ook voor particulieren.

Wat doe je?

Je maakt rechte, gebogen muren, ‘schoon metselwerk’ dat zichtbaar blijft of metselwerk dat achter stuclagen verdwijnt, in verschillende ‘verbanden’ (de manier waarop je de stenen legt). Ook tegelzetten en stukadoren kunnen bij het werk horen. Bij het restaureren van historische panden hou je rekening met de metseltechnieken uit het verleden. Ook ben je bezig met het lijmen van lichte scheidingswandelementen. Tijdens je werk zorg je ervoor dat jouw omgeving aan alle veiligheidseisen voldoet.

Wat moet je kunnen?

Je moet natuurlijk wel wat hebben met metsellen en de bouwwereld. Je bent handig en beschikt over technisch en ruimtelijk inzicht. Daarnaast vind je het niet erg om de handen uit de mouwen te steken. Jij kunt zowel zelfstandig als in een team goed functioneren. Meestal krijg je de opdrachten van je direct leidinggevende. Hierbij is het erg belangrijk dat je goed en duidelijk kunt communiceren. Het moet voor jou geen probleem zijn om buiten te werken. Ook met slecht weer, wanneer het regent en ijskoud is, moet je goed kunnen functioneren. Je moet zorgvuldig om kunnen gaan met materialen, gereedschap en machines. Ook moet je klantgericht kunnen handelen en zorg kunnen dragen voor kwaliteit.